0
Nákupní košík
Váš košík je prázdný
Přihlásit se Registrovat

Přihlaste se ke svému účtu

Uživatelské jméno *
Heslo *
Pamatovat si mě

Vytvořit účet

Pole označená hvězdičkou jsou vyžadována (*).
Jméno *
Uživatelské jméno *
Heslo *
Ověření hesla *
Email *
Zadejte email znovu*
Captcha *

logo bylinkovy doktor

Pohanka světlá loupaná 500 g /minimální trvanlivost 12/2023/

Pohanka je řazena mezi přirozeně bezlepkové pseudoobiloviny, vhodná pro celiaky a diabetiky. Patří do skupiny superpotravin, neboť obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek. Vyniká také svojí lehkou stravitelností. Použití pohanky je více než univerzální, můžeme ji připravit na sladko i na slano.
Prodejní cena30,00 Kč
Celkem bez daně:26,79 Kč
Hodnota DPH3,21 Kč
Počet kusů skladem: 13
pohanka-svetla-3
svetla-pohanka
pohanka-svetla-2
Popis:
  • POZOR, MINIMÁLNÍ DATUM SPOTŘEBY POHANKY JE DO 12/2023
  • pohanka světlá
  • hmotnost: 500 g
  • dodavatel: VitalCountry

 

Pohanka kroupy (z mechanicky loupané pohanky) Datum minimální trvanlivosti produktu je do 12/2023! 

Největší síla pohanky tkví v její univerzálnosti. Lze z ní připravit výbornou sladkou snídaňovou kaši se sušeným ovocem, oříšky a čokoládou, stejně jako ji lze využít jako přílohu k masovým a jiným pokrmům. Po namletí na mouku se dá pohanka použít na lahodné palačinky, i bez namletí z ní můžeme uvařit chutné karbanátky.

A co teprve pohankové rizoto, k jehož přípravě nepotřebujete nic, než to co máte ve spíži a lednici. Pohanka je zkrátka užitečná bezlepková potravina, z níž lze připravit celou řadu chutných jídel.

 

Jaké jsou druhy pohanky

Pohanka loupaná kroupy: semínko pohanky zbavené tvrdé slupky

Slupka se odstraňuje dvěma způsoby:

  • Mechanicky (světlá pohanka) zachovává si větší množství zdraví prospěšných látek
  • Termicky (hnědá pohanka) napařováním celého semena. Dochází tak k částečnému úbytku živin, který je však pro mnohé lidi vykompenzován zajímavou nahořklou kakaovou chutí, která dodá pokrmům šmrnc. 

Co člověk to jiná chuť, a proto nám nezbývá nic jiného než ochutnat obě varianty a poté se rozhodnout pro svého favorita.

Pohanka lámanka: jsou vlastně nalámané pohankové kroupy

Kdy použít kroupy a kdy lámanku?

Kroupy zvolte tehdy, když chcete mít konzistenci oddělených zrnek – např. při přípravě přílohy nebo pokud chcete jídlu dodat strukturu. Lámanka se naopak hodí tehdy, když potřebujete docílit kašovitější konzistenci nebo pokud se má pohanka víc spojit s ostatními surovinami. Čím kašovitější má pohanka být, tím více dílů vody použijte a tím déle ji vařte,

Složení

Mlýnský výrobek - 100% pohanka mechanicky loupaná (kroupy)

Výživové údaje na 100 g
Energie 2181 kJ / 521 kcal
Tuky 35,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 8,3 g
Sacharidy 43,0 g
    z toho cukry 36,0 g
Bílkoviny 9,6 g
Sůl 0,09 g

Země původu

Polsko

Skladování

Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.

Počet zobrazení:
0
.

Hodnocení

Zatím zde není žádné hodnocení tohoto produktu.