Příjemnou noc, dnes je úterý 7.5.2024, svátek slaví Stanislav, zítra Statní svátek.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Vliv nesteroidních antirevmatika na žaludek, žaludeční sliznici

vliv-nesteroidnich-antirevmatika-na-zaludek-zaludecni-sliznici

vliv-nesteroidnich-antirevmatika-na-zaludek-zaludecni-sliznici
Nesteroidní antirevmatika (NSA) jsou heterogenní skupinou léčiv, která poskytuje nepochybný a jasný profit při léčbě bolesti a inflamace pro svůj analgetický, antipyretický a antiinflamatorní efekt. Z tohoto důvodu patří mezi nejčastěji předepisovaná léčiva, zvláště ve vyšších věkových skupinách, a podávání je často dlouhodobé.

___

___

Artroskopie - průběh, rekonvalescence, zkušenosti, délka pracovní neschopnosti

artroskopie-prubeh-rekonvalescence-zkusenosti-deti-pracovni-neschopnost
artroskopie-prubeh-rekonvalescence-zkusenosti-deti-pracovni-neschopnost
Artroskopie je operační metoda léčby kloubů, která je velmi šetrná, protože se provádí bez řezáni a úplného otevřeni kloubu. Zákrok je prováděn pouze prostřednictvím malých otvorů. Těmi je do kloubu zavedena optika a následně je možné ošetřit řadu poranění i degenerativních poškození. Průběh operace je tedy sledován operujícím kamerou.
___
___

Meziobratlová ploténka, disk - anatomie a příčiny jejich poruch

protruze_prolaps_herniace_extruze_meziobratlove_plotenky_disku_plotny.jpgČlánek pojednává o anatomické struktuře naší páteře (zad) a tou je meziobratlový disk. Popisuje jeho základní změny (diskopatie), mezi něž patří protruze a hernie (prolaps). 

___

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Jak to všechno začalo ...

_fejetony_uvod.jpgJak si tak chodím po tom širém světě, řekl jsem si, že čas od času něco zajímavého vidím nebo postřehnu. A proč se o to nepodělit s ostatními. Přemýšlel jsem jak tyto články nazvat. Rozhodně bych nechtěl aby to co tady budu psát někdo považoval za klasický ošuntělý blog. Bude to takové pojednání o různých tématech běžného života jednoho člověka, který chodí mezi vámi.

 

 

 

Kde najít toho pravého muže a vnitřní připravenost na nový vztah - zamyšlení pro ženy

kde-najit-toho-praveho-muze-a-vnitrni-pripravenost-na-novy-vztah-zamysleni-pro-zeny

kde-najit-toho-praveho-muze-a-vnitrni-pripravenost-na-novy-vztah-zamysleni-pro-zeny
Tahle otázka pálí nejméně třetinu dívenek, slečen, paní i zralých dam, takže patříte-li mezi ně, utěšte se myšlenkou, že v tom nejste samy. Samozřejmě nejde o to najít jakéhokoli chlapa (na to jich chodí po světě věru dost), ale TOHO PRAVÉHO. A to už je tvrdší oříšek, ne-li přímo para ořech. To, že je mužů krapítko míň než žen, by nemuselo vadit, neboť pánové jsou si toho vědomi, a proto je většina z nich vřele nakloněna myšlence uspokojit i více žadatelek (ať už jednu po druhé, nebo paralelně).

___

___

Jak je krásné projet se v novém BMW (akce Jízda pro život v Olomouci)

jizda_pro_zivot_bmw.jpgPo celé republice se koná v těchto dnech  Jízda pro život. Je pod záštitou ministerstva dopravy. Je to vzdělávací akce, na které se dozvíte plno zajímavých věcí o řízení vozidla a nakonec se projedete v BMW a dostanete dárek.

Jízda pro život

___

Vztahy - náhodné články

Erotický horoskop - sex a znamení zvěrokruhu

eroticky-horoskop-sex-a-znameni-zverokruhu

eroticky-horoskop-sex-a-znameni-zverokruhu
Horoskop nemusí předpovídat jen vaši budoucnost, ale může vám pomoci rozpoznat, na kterých místech těla chce váš partner cítit dotyky a polibky. Zjistěte, jak jste na tom právě vy, prostřednictvím našeho sexuálního horoskopu. Ve stránce se dočtete, jaké psychologické a erotické vlastnosti mají jednotlivá znamení zvěrokruhu.

 

Co se líbí mužům na ženách? 5 P a 3M :)

co_se_libi_muzum_na_zenach.jpg Říká se, že ideální žena má mít pět „P“: Pohledná, Poctivá, Pracovitá, Pořádná a Prachatá. Nebo že by měla mít tři „B“: Bourák, Barák a Babičku na hlídání. Jiné úsloví praví, že má mít tři „D“: ve společnosti být Dáma, v domácnosti Dříč a v posteli Děvka. Ideálem muže je prý panna se zkušenostmi; ideální žena se vteřinu po souloži změní v partu kamarádů a basu piv. :)

Blíženec - žena - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-blizenci_z.jpg Mysleli jste si vždycky tajně, že Brigham Young měl fantastický nápad, když obhajoval myšlenku několika manželek pro jednoho muže? Závidíte vskrytu orientálním potentátům jejich harémy? Nemusíte se uchylovat jenom ke snění. Stačí oženit se s dívkou Blížencem. Tím si zajistíte nejméně dvě rozdílné ženy a občas o víkendu budete mít dokonce tři nebo čtyři.

Texty - náhodné články

Limit hluku pro zastavěnou oblast s domy, byty.

limit_hluku_pro_zastavenou_oblast_s_domy_byty.jpgV současné době platí nařízení vlády 148/2006 o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací, která stanovuje limity na základě jiné hodnoty - tzv ekvivalentní hodnoty akustického tlaku LAeq. To je hodnota jakéhosi průměrného hluku naměřeného za několikahodinový časový interval.
___
___

Jak poučit dítě aby nebylo uneseno, prevence únosu dítěte

jak-poucit-dite-aby-nebylo-uneseno-prevence-unosu-ditete

jak-poucit-dite-aby-nebylo-uneseno-prevence-unosu-ditete
Všichni máme v paměti několik únosů dětí, z nichž nejkřiklavější je únos a vražda bezbranné Aničky Janatkové. Ale únosů dětí bylo více. S každým dalším případem roste strach rodičů, kteří musejí své děti nechávat na část dne bez dozoru. V takové chvíli je možné jediné - vysvětlit jim, jak se chovat, když se ocitnou venku bez dospělého. Možná stejně jako já nevíte, jak byste své dítě poučili v rámci převence jeho únosu. Zde je několik doporučení zkušených policistů z Prahy:

___
___

Peklo na talíři - rozbor a složení dětských paštik (video)

peklo-na-taliri-slozeni-rozbor-detske-pastiky-video-online
peklo-na-taliri-slozeni-rozbor-detske-pastiky-video-online
Bezpochyby statisticky nejčastěji sledované video v sérii videí Peklo na talíři je nahrávka kulinářského specialisty Romana Vaňka o kvalitě dětských paštik. Jsem tomu rád, protože to značí, že matky mají zájem o zdraví svých dětí a chtějí jim kupovat jen kvalitní stravu. Jak to tedy s dětskými paštikami je? Obsahují nějakou škodlivou potravinářskou chemii, nějaká "slavná" éčka? A jsou vůbec pro děti vhodné? Podívejte se sami.

___
___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz